Inleiding

Welkom op onze blog over trendwatching!

Op deze blog wordt het onderwerp trendwatching toegelicht door zes studenten van de Avans hogeschool in Den Bosch. Omdat trendwatching natuurlijk heel breed is, hebben wij ons gericht op het onderdeel ''kleding mode''.

Hieronder staan alle volledige berichten onder elkaar weergegeven.

In de rechter verticale balk kun je via het blogarchief snel bij het gewenste bericht komen.

Veel plezier op onze blog!

vrijdag 8 oktober 2010

New Media

New Media: Communicatie van ‘nu en de toekomst’
De manier van communiceren heeft zich met de jaren ontwikkeld en zal zich in de toekomst zich blijven ontwikkelen. Het enige wat de consument hoeft te doen is ´sit back and relax´. Want de nieuwe media van tegenwoordig/toekomst zorgt ervoor dat de informatie van een product/diens figuurlijk naar ons toe loopt en zich presenteert.
Internet
Website:
Het belang van de website spreekt al voor zich, het is een van de belangrijkste communicatiemiddelen die ieder bedrijf nodig heeft om met de doelgroepen te communiceren.
Webbased applicaties:De webbased applicaties ondersteunen de bedrijfsprocessen, zoals bestelprocedure, die via internet is gekoppeld aan het klantenbestand. Webbased applicaties ondersteunen bedrijven met bijvoorbeeld berekeningen van besparing op energieverbruik etc.  Het is innovatief en kan de bedrijven digitale oplossingen bieden op hun problemen.
Content Management System:CMS is het onderhoudsysteem dat bedrijven de mogelijkheid biedt hun eigen invulling te geven aan website. Het is belangrijk als de content van een website regelmatig geüpdate wordt. De inhoud is zeer effectief, want hiermee informeert een bedrijf de interne en externe doelgroep. Hiermee zijn de communicatie doelgroepen makkelijk te bereiken.
Intranet:
Het is een webomgeving binnen een organisatie om medewerkers toegang te verlenen bij het verkrijgen van interne informatie. Zo kan een bedrijf procesbeschrijving of urenregistratieformulieren, in een intranet delen.
Extranetsite:
Het extranet geeft  toegang buiten het bedrijf. Zo kunnen thuiswerkers en klanten beschikken over eigen inlogcodes die toegang geven voor relevante informatie.
E-mailmarketing:
E-mailmarketing is een efficiënte en doelgerichte manier om relaties van bedrijven te informeren over de nieuwe ontwikkelingen en acties. Deze mailing wordt ingezet om zowel online en offline sales te verhogen. Het is een manier om als een bedrijf zich belangrijk en betrouwbare informatiebron te presenteren.
Narrowcasting
Een narrowcasting systeem is de combinatie van software en hardware.  Narrowcasting ( of digitale signalen) gebruikt men om een bepaalde doelgroep digitaal te bereiken, op specifieke plekken en specifieke momenten door middel van beeldschermcommunicatie. Narrowcating moet goed leesbaar zijn en op een dynamische wijze worden gepresenteerd. Narrowcasting heeft een beeldherkenningssoftware, door dit moderne communicatiemiddel kan men inzicht  krijgen in hoeveel mensen er daadwerkelijk naar de narrowcasting activiteit gekeken of geluisterd hebben. 
Narrowcasting zijn in allerlei verschijningsvormen te realiseren
-          LCD-schermen/displays
-          Corporate screensavers
-          Informatiezuilen
-          Touchscreens
Narrowcating beeldschermen ziet men tegenwoordig hangen in  supermarkten, scholen, openbaarvervoer etc. Narrowcasting heeft vele toepassingen;
-       Presenteren van product
-       Informeren van klanten/bezoeker/passengier
-       Exploiteren van een commercieel kanaal
-       Communiceren met medewerkers

Touch & Applications
Microsoft Surface:
Microsoft Surface is een geavanceerde Windows computer in een tafel. Het lijkt op de gadgets die in de Science fiction films worden gebruikt. Het is een volledig geïntegreerd beeldscherm, dat meerdere personen die aan project werken vergemakkelijkt.
Deze multi-touch product van Microsoft reageert  op natuurlijk handbewegingen en fysieke voorwerpen. Hierdoor zijn gebruikers op een eenvoudige wijze in staat om content te werken door middel van touch, bewegingen of zelfs voorwerpen aansturen en andere apparatuur laten communiceren met Microsoft Surface.
Microsoft Surface is uniek en de top punt van ‘New media’. Deze nieuwe techniek biedt bedrijven een unieke kans om op een gebruiksvriendelijke manier te communiceren met klanten.
                                                                          Zakelijk

                                                                          Trendy

                                                                Gebruiksvriendelijk

Applicaties op mobiels:
Steeds meer bedrijven zien de waarde in de mobiele telefoons als een nieuw communicatiemedium en maakt er gebruik van. Denk hierbij aan de iPhone die oneindige applicaties biedt. Daarnaast komen er steeds nieuwe smartphones die zakenlieden helpt flexibeler te zijn. De Blackberry is een goed voorbeeld hiervan. Men kan op een smartphone e-mails ontvangen/versturen aandelen inzien, het weer bekijken, nieuws lezen etc.

QR-Codes:
Een QR-code bevat informatie die gelezen kan worden op de meest smartphones. De QR-code is een tweedimensionale streepjescode.  Deze streepjescode zorgt ervoor dat men doorgelinkt wordt op een website, zo kan men relevant product/diensten informatie verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten